stichting Dogateers United

Sinds 2022 ben ik actief gaan meehelpen als hondencoach bij stichting Dogateers United.

 

korte omschrijving stichting:

Wij zijn een klein initiatief, gestart juni 2020.
Wij zijn een jonge organisatie, maar hebben wel veel kennis en ervaring aan boord.

Wij zijn dit initiatief gestart met drie meiden die meerdere stormen samen hebben doorstaan en in de rescuewereld al veel jaren meelopen. We hebben veel gezien en meegemaakt en hierdoor weten we ook wat we wel willen en zeker wat we niet meer willen. 

Per 23 november heeft Saskia haar penningmeester stokje overgegeven aan Henriëtte. Henriëtte is voor ons als organisatie al heel erg bekend en vertrouwd, zij deed de boekhouding al en verricht veel andere taken binnen ons initiatief. 


We vinden het alle drie belangrijk om de voeten in de klei te hebben, in verbinding te blijven met zowel de rescuer, met de hond als met de adoptant. We willen de processen begeleiden vanaf het moment dat het hondje in Spanje (of waar deze zich bevindt) uit een uitzichtloze situatie wordt gered, wordt opgeknapt en hem te volgen tot ver na de adoptie.

Als je dit proces recht wil doen, dan zal je als organisatie klein moeten blijven en sterk moeten insteken op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

De hond staat bij ons centraal.

Dat betekent voor ons dat we moeten kunnen "voelen" wat de behoeftes van de hond zijn, waar de spannende stukken zitten maar ook waar de hond erg sterk in is. Een soort SWAT dus eigenlijk per hond. Dat betekent dat wij afhankelijk zijn van de input van onze rescuers. Daarom werken wij samen met kleine, bevlogen initiatieven. Mensen die honden redden met hun hart en die in staat zijn om de hond te lezen. Te kunnen zien wat de behoeftes zijn van de hond, te kunnen testen op katten, kinderen en andere honden, kunnen kijken wat ze lastig vinden. Alleen dan kunnen we de kwaliteit borgen die we willen bieden. 

Wij zijn dankbaar zulke initiatieven te mogen ondersteunen!